Free songs
Home / Cestovanie / Nenechajte si ukradnúť batožinu na letisku. Ako na to?
Nenechajte si ukradnúť batožinu na letisku. Ako na to?

Nenechajte si ukradnúť batožinu na letisku. Ako na to?

Niekde letieť a prísť o svoj kufor či časť svojej batožiny nie je nič príjemné. Najmä, keď sa vám to môže stať prakticky kdekoľvek – v letiskovej hale, po ceste na letisko, pri nakladaní batožiny do lietadla či po ceste na hotel. Neexistuje žiadny univerzálny recept, ktorý by z vášho kufra urobil nedobytnú pevnosť, no ak sa budete riadiť týmito radami, minimalizuje riziko toho, že by vám batožinu ukradli.

shutterstock_178012379

Nikdy nenechávajte kufor bez dozoru

Naozaj nikdy. Ani vtedy, keď idete na toaletu, ani vtedy, keď si idete odskočiť po kávu. Vzdajte sa svojho komfortu a zoberte si kufor so sebou. Chcete si pospať a bojíte sa, že by vám medzitým niekto mohol batožinu ukradnúť? Prevlečte si nohu či ruku cez pútko, takže keby vám ho chcel niekto ukradnúť, musí si zobrať aj časť vášho tela.

Cestujete viacerí? Podeľte sa

Vždy je dobré tak trochu rátať s tou najhoršou možnosťou. Cestujete viacerí? Podeľte si veci tak, aby vám aj v prípade krádeže ostalo nejaké oblečenie v kufri vášho spolucestovateľa.

Kufor z pevného materiálu je lepšie

Mať kufor z pevného materiálu je lepšie hneď z dvoch dôvodov – videli ste niekedy pracovníkov letiska nakladať/vykladať batožinu? Buďte radi. A to je hneď ten prvý dôvod – ak máte v kufri niečo krehkejšie, pevný obal kufra to ochráni. Druhým dôvodom je, že takúto batožinu vám zlodej neprereže len tak nožom a nevybrakuje vám jej obsah aj vtedy, keď ju máte zabezpečenú zámkom.

Nerobte zo seba dobrovoľný cieľ

Ak budete mať značkový, už na prvý pohľad drahý, kufor, ste pre zlodejov oveľa zaujímavejším cieľom, ako cestujúci s genericky čiernym či tmavomodrým kufrom. Veľkou výhodou je aj to, ak cestujete s extravagantným kufrom – žiarivé farby, vtipná tematika či pestrofarebné vzory – takýmto kufrom sa zlodeji radšej vyhýbajú, pretože s nimi by boli veľmi nápadní.

Nikdy nemajte v kufri cennosti

Nikdy v kufri nenoste cennosti, ktoré nebudete mať počas cesty pri sebe (veľká batožina, ktorú vám naložia do batožinového priestoru v lietadle). Vždy si ich dajte do príručnej batožiny. Aj tak sa však snažte brať si so sebou čo najmenej elektroniky, šperkov či iných cenností, ktoré by mohli byť lákadlom pre zlodejov a dôvodom vášho žiaľu.

Scroll To Top