Free songs
Home / Móda a krása / Vlasy, pleť a telo / Akné robí problémy nielen mladým ženám
Akné robí problémy nielen mladým ženám

Akné robí problémy nielen mladým ženám

Možno budete prekvapené, ale rok čo rok sa zvyšuje počet žien v strednom veku, ktorým sa objavilo akné a nevedia si s ním rady. Ak aj vás trápia hnisajúce vyrážky po celom tele, odporúčame vám vyhradiť si pár minút na prečítanie užitočných rád, ktoré mnohým ženám pomohli a ak budete chcieť, môžu pomôcť aj vám.

Laserová liečba

Správne čistenie pleti

Ak používate make-up a sem-tam sa vám stane, že sa zabudnete odlíčiť, póry sa vám začnú zanášať a začnú vznikať nepríjemné až bolestivé vyrážky. Vždy večer, keď už viete, že nikam nepôjdete, sa odlíčte. V najlepšom prípade hneď ako prídete domov z práce, z výletu alebo z posedenia s kamarátmi. Pleť si potrebuje oddýchnuť a vy by ste jej to mali dopriať. Ak sa vám pleť výrazne mastí a póry sa vám neustále upchávajú, odporúčame vám vyberať namiesto micelárnej vody pleťový krém na odličovanie.

Domáce masky

Keď sa vám naskytne voľná chvíľa, využite tento čas na výrobu domácej masky. Buď si zvoľte klasickú uhorkovú masku, alebo si spravte odvar z repíka. Vezmite si odličovací tampón a namočte si ho do odvaru pripraveného z repíka (usušený alebo čerstvý repík zalejte vriacou vodou). Repík pleť dezinfikuje a zbavuje sa bolestivého akné v priebehu krátkej doby. Keď nemáte prístup k repíku, skúste sa v lekárni a v drogérii popýtať na sírové mydlo. To pomáha akné vysušovať, ale pozor, neaplikujte ho na nenapadnutú pokožku. Vždy len na akné.

Scroll To Top