Free songs
Home / Deti / Ten správny čas mať dieťa

Ten správny čas mať dieťa

Starším ročníkom sa to hovorí veľmi ľahko, no dnes, keď máme možnosť plánovať nielen čo bude zajtra, ale celú našu budúcnosť je to o niečo komplikovanejšie.
Všetci hovoria o tom, že najmä ženy si chcú najskôr vybudovať kariéru, a tak ani prvorodičky po 30-tke nie sú ničím výnimočným. Materstvo odkladáme, to je fakt. Deti sa nerodia v 18-tich, či dokonca ešte skôr. I keď aj také prípade sú, väčšina žien sa s tým neponáhľa.

Nemyslím si však, že vždy je dôvodom práve kariéra. Iste aj Vaši rodičia boli za to, aby ste najskôr dokončili štúdium, či získali nejaké zamestnanie. Ak sa následne rozhodneme najskôr pracovať, nie vždy je za tým snaha o vyššie pozície. Jednoducho si chceme na dieťa „zarobiť“ a vybudovať možnosť aj po materskej pracovať. Peniaze sú v našej spoločnosti predsa len veľmi vysoko v našich rebríčkoch hodnôt.

Ak už mať dieťa, chceme mu ponúknuť nielen lásku a základnú starostlivosť, ale aj všetko ostatné čo potrebuje. Určite mi dáte za pravdu, že vo vyššom veku ale najmä s peniazmi to pôjde ľahšie.

Mať dieťa v mladom veku nie je taký problém. Človek sa ľahko zamiluje a ešte ľahšie otehotnie, no takéto vzťahy vo väčšine prípadov nevydržia a aj keď je dieťa splodené z lásky, žiaľ vyrastá v neúplnej rodine. Samozrejme, česť výnimkám, aj také sa nájdu. Každé dieťa si predsa zaslúži oboch rodičov a skutočný domov.
V minulosti to bolo bežné, no aj problémy sa riešili celkom inak, dnes nám chýba húževnatosť, a tak vzťahy opúšťame už pri prvom náznaku konfliktu. Samozrejme, určite netreba zotrvávať vo vzťahu, ktorý Vás ničí, či už psychicky alebo fyzicky, no zo začiatku všetci prehliadame všetky zlé stránky toho druhého.
Vo vyššom veku je však prispôsobiť sa oveľa komplikovanejšie a často je to práve samota, ktorá nás oberá o drahocenný čas mať rodinu. Bez chlapa je mať dieťa predsa nemožné. Ak teda nájdete, či už v 20-tke, alebo 30-tke toho správneho, nenechajte si ho ujsť.

V plánovaní rodiny, sa síce netreba veľmi ponáhľať, ale na strane druhej ani to veľmi odkladať. Ten správny čas mať dieťa neexistuje. Každý sa musí rozhodnúť sám. A ak sa spýtate priateľov, ktorí mali deti v skoršom veku, povedia, že práve to bol pre nich ten správny čas, i keď to pravdepodobne v tom čase videli celkom inak.

Scroll To Top